Sony verkoopt minder smartphones, maar ziet winst en omzet groeien

Sony heeft de kwartaalcijfers over Q3 2017 bekend gemaakt. Voor de mobiele tak van het bedrijf is het wederom niet al te goed nieuws. Echter ziet het bedrijf wel de omzet en winst groeien, wat mede aan de PlayStation 4 te danken is.

Sony in Q3 2017

De cijfers over het derde kwartaal van 2017 zijn naar buiten gebracht door Sony. De omzet in het afgelopen kwartaal steeg in vergelijking met Q3 vorig jaar met 22,1 procent. De totale omzet kwam uit op bijna 15,7 miljard euro. De winst steeg naar ruim een miljard euro over het derde kwartaal.

Sony wist met beeldsensoren voor smartphones ook goede resultaten neer te zetten. De omzet hiervan steeg in Q3 met 16 procent, terwijl de winst met 27 procent toenam. De beeldsensoren worden gebruikt door verschillende andere fabrikanten waaronder LG en Apple. Opvallend is de enorme stijging van de PlayStation 4. Een kwart van de winst is afkomstig van de PS4. Er werden 4,2 miljoen PS4-consoles verkocht en de winst hiervan steeg met maar liefst 35 procent.

Sony Xperia XZ1 zwart

Sony Mobile, de mobiele tak van Sony, doet het helaas minder goed. Waar vorig jaar in het derde kwartaal nog 3,5 miljoen smartphones aan de man gebracht werden, zijn er in het afgelopen kwartaal door Sony 3,4 miljoen smartphones over de toonbank gegaan. Hoewel de omzet met 1,9 procent steeg, zorgen de Xperia-toestellen voor een verlies van zo’n 18,9 miljoen euro. Dit komt volgens Sony door de stijgende kosten van grondstoffen en een ongunstige wisselkoers van de Yen munteenheid.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel