Sony begint vandaag met uitrol Android 8.0 Oreo voor Xperia XZ Premium

Sony heeft bekend gemaakt vanaf vandaag te beginnen met het uitrollen van een update voor de Xperia XZ Premium. Het gaat om de interessante update naar Android 8.0 Oreo. Sony is hiermee de eerste fabrikant die een eerder aangekondigd toestel naar Oreo updatet. 

Xperia XZ Premium: Android 8.0 update

Voor de bezitters van de Sony Xperia XZ Premium is er goed nieuws te melden. Sony heeft officieel bekend gemaakt dat vanaf vandaag begonnen wordt met het verspreiden van de update naar Android 8.0 Oreo. Hierbij krijgt de telefoon naast de nieuwe functies uit Oreo ook een aantal nieuwe functies die door Sony worden toegevoegd.

We zagen hem al op de Xperia XZ1 en Xperia XZ1 Compact; de 3D Creator app. Deze applicatie zal ook meegeleverd worden met de update voor de Xperia XZ Premium. Met deze applicatie kun je een 3D avatar maken en delen via social media, of zelfs je 3D-creatie met een 3D printer afdrukken.

Xperia XZ Premium Android 8.0 Oreo

De camera is uitgebreid met autofocus burst om sneller scherpe foto’s te maken en ook kan de camera direct een foto maken als een glimlach herkent wordt. Sony voorziet de Xperia XZ Premium ook van een verbeterde geluidskwaliteit van de stereo-speakers als je gebruik maakt van een (draadloze) koptelefoon.

Sony zal de Android 8.0 Oreo update gefaseerd uitrollen. Dit betekent dat het even kan duren voordat de update bij iedereen beschikbaar is. De update zal OTA, dus via het toestel aangeboden worden. Eventueel kun je handmatig controleren via Instellingen > Over het toestel > software-update en daar controleren.

Eerder werd al bekend dat Sony voor verschillende Xperia-smartphones de update zal ontwikkelen. Wil je een compleet overzicht van wanneer welke smartphone de update naar Android 8.0 Oreo krijgt, lees dan ons uitgebreide Android 8.0 update overzicht.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel