LG G8s naar Nederland: high-end smartphone met handpalm-herkenning

Eindelijk is er nieuws over de LG G8-familie. De high-end smartphone werd tijdens het Mobile World Congress aangekondigd, samen met de LG G8s. De LG G8s komt naar Nederland en wel deze maand.

LG G8s naar Nederland

LG heeft bekend gemaakt dat het de nieuwste high-end smartphone uitbrengt in Nederland. Het gaat niet om de LG G8, maar om de LG G8s. Dit model kent een aantal verschillen, waarbij de G8s is uitgerust met een glanzende achterkant, een Full-HD maar groter scherm kent en op sommige gebieden iets wat kleine verschillen kent in de specificaties.

LG G8s ThinQ

De LG G8s ThinQ, zoals het toestel volledig heet, biedt een 6,21 inch OLED beeldscherm Full-HD+ resolutie. Bovenin is een vrij brede notch te vinden. Hierin zit de 8 megapixel front-camera met daarbij een TOF 3D-camera voor snelle gezichtsherkenning en betere selfies. Tevens is de smartphone voorzien van een krachtige Snapdragon 855 processor, 6GB RAM en 128GB (uitbreidbare) opslagruimte.

Front-camera

De front-camera met haar sensoren kan niet alleen gebruikt worden voor het maken van foto’s en gezichtsherkenning. LG heeft de smartphone voorzien van Air Motion en Hand ID. Hierdoor kan de handpalm herkent worden en kunnen acties uitgevoerd worden zonder het toestel fysiek aan te raken. Denk aan het maken van een screenshot, een shortcut voor het stoppen van de wekker, of een gebaar voor het wijzigen van het volume. Tevens is er een 3550 mAh accu die snel, maar ook draadloos opgeladen kan worden.

LG G8S Air Motion

Aan de achterkant is de LG G8s ThinQ voorzien van een triple-camera. Deze bestaat uit de volgende opstelling; een 13 megapixel wide-angle lens, 12 megapixel standaard sensor en 12MP telephoto lens. Vanuit de doos draait de LG G8s ThinQ op Android 9 Pie met de eigen LG UX skin.

Verkrijgbaarheid

LG brengt de LG G8s deze maand uit voor 699 euro. Voor dit bedrag krijg je ook aan boord een FM-radio en 3,5 millimeter aansluiting voor je headset. Alle details met specificaties vind je via onderstaande button op de toestelpagina.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel