Samsung SeeColors-app geeft mensen met kleurenblindheid een volledige kleurervaring

Samsung heeft een speciale applicatie uitgebracht waarmee mensen met kleurenblindheid een volledig kleurenspectrum kunnen zien. Via de app op je smartphone kun je ontdekken of je last hebt van kleurenblindheid, een meerderheid van de mensen weet bijvoorbeeld niet of zij kleurenblind zijn.

Alle kleuren kunnen zien

Wereldwijd zijn bijna 300 miljoen mensen kleurenblind en een meerderheid van die mensen weet dit niet. Met de SeeColors-app van Samsung kun je ontdekken of je last hebt van kleurenblindheid. Mocht dat zo zijn dan kun je gelinkte schermen zo aanpassen dat je toch van alle kleuren kunt genieten. De SeeColors applicatie werkt samen met alle Samsung QLED-televisies en de meest recente high-end Samsung Galaxy smartphones vanaf de Galaxy S6 tot de Note 8.

Samsung SeeColors

Via de SeeColors applicatie op je smartphone of televisie ontdek je snel of je kleurenblind bent en, zo ja, welk type kleurenblindheid je hebt. Voor de ontwikkeling van de applicatie werkte Samsung onder andere samen met Klara Wenzel van de Technische Universiteit van Boedapest en het Hongaarse bedrijf Colorlite. Colorlite heeft al twintig jaar ervaring in het werken met mensen met kleurenblindheid. Zelf testen of je kleurenblind bent en alle kleuren ervaren? De SeeColors applicatie is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

SeeColors
SeeColors
Ontwikkelaar: Samsung Electronics SEE
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel