Samsung heeft technologie waarmee accu’s vijf keer sneller kunnen opladen

De research afdeling van Samsung Electronics heeft een nieuwe technologie ontwikkeld waarmee accu’s tot wel vijf keer sneller opgeladen kunnen worden. Maar de technologie kan meer dan alleen je batterij sneller opladen.

Een bal van Grafeen

Het Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) heeft een grafeen-bal ontwikkeld waarmee lithium-ion batterijen tot wel vijf keer sneller kunnen opladen. Daarnaast zou met de technologie ook de capaciteit van lithium-ion batterijen verbeterd kunnen worden met zo’n 45 procent.

Tegenover ZDnet verklaart Samsung dat huidige batterijen een uur nodig hebben om op te laden. Met deze nieuwe technologie is die laadduur verkort naar 12 minuten. Ook is het materiaal beter bestand tegen hitte van 60 graden Celsius, waardoor deze ook in bijvoorbeeld elektrische auto’s gebruikt kan worden. Samsung heeft de technologie al gepatenteerd in de Verenigde Staten en thuisland Zuid-Korea.

Het kan nog wel enige tijd gaan duren voordat we de technologie ook in consumenten elektronica zoals smartphones gaan zien. Zeker na het Note 7 debacle zal Samsung extra zorgvuldig zijn met het ontwikkelen van batterijtechnologie.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel