Samsung stopt met chatdienst ChatOn

Samsung heeft aangekondigd de stekker uit haar chatdienst ChatON te trekken. Volgens Samsung omdat de applicatie het niet op kan nemen tegen de concurrentie. Maar er zijn meer diensten die Samsung op straat zet.

Tegenvallende cijfers

Eerder werd al bekend dat Samsung last heeft van tegenvallende verkoopcijfers. De Samsung Galaxy S5 heeft te kampen met 40% minder verkopen dan verwacht, alleen al in de VS. Ook heeft het bedrijf al een winstwaarschuwing afgegeven, tot nu toe ligt de winst 74 procent lager dan een jaar geleden.

ChatOn Off

Samsung’s eigen chatdienst ChatOn is waarschijnlijk alleen echt bekend onder eigenaren van een Samsung device. Op het hoogtepunt van de dienst telde het platform zo’n 100 miljoen gebruikers. Desondanks wist het gebruikers aantal niet verder te groeien door de concurrentie op de messaging markt. In een persbericht geeft Samsung openlijk haar verlies toe en zegt te stoppen met het aanbieden van het messaging platform.

Niet alleen ChatOn kan vertrekken, ook de muziekdienst Music Hub en de video dienst Video Hub worden uitgeschakeld. Twitteraar Ben Wood heeft de aankondiging van Samsung op Twitter geplaatst.

— Ben Wood (@benwood) 25 november 2014


Gebruikers van de videodienst kunnen vanaf 1 december geen video’s meer aanschaffen of huren. Vanaf 31 december wordt het downloaden van aangekocht materiaal helemaal uitgeschakeld. Wel is het mogelijk om gekochte video’s op te slaan en later als nog te bekijken, hiervoor dient de gebruiker de titel minimaal 30 seconden af te spelen.

Bron: Korea Times. Via: Automatiseringsgids.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel