Samsung stopt met ondersteuning Gear VR bij Galaxy S10-serie na Android 12 update

De nieuwe Android 12 update breekt de compatibiliteit met de Gear VR voor de Galaxy S10-serie. Voor verschillende toestellen is Samsung inmiddels begonnen met het uitrollen van Android 12. De Galaxy S10, S10e en Galaxy S10+ zijn binnenkort aan de beurt.

Gear VR bij Galaxy S10

Samsung heeft voor de Galaxy S21 de sluizen al opengezet voor de update naar Android 12. In de komende tijd zullen meer toestellen volgen, en hieronder vallen ook de Galaxy S10, de Galaxy S10+ en de Galaxy S10e. Bij deze drie modellen gaat er wel wat veranderen met de update naar Android 12, zo meldt Oculus. De fabrikant van de bekende VR-bril, waaronder de Gear VR headset meldt dat de Gear VR na de update naar Android 12 niet meer ondersteund zal worden door de drie smartphones.

Samsung Galaxy S10e punch-hole

De Samsung Galaxy S10-serie was één van de laatste toestellen die nog de ondersteuning boden voor de VR-bril van Samsung. Zes jaar geleden verscheen de bril op de markt. Er kon een virtual reality-omgeving getoond worden door de telefoon in de houder van de Gear VR te plaatsen. Eerder dit jaar maakte Oculus al bekend dat het stopt met het ondersteunen van de Gear VR en daarbij werden ook verschillende applicaties al uit de lucht gehaald.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 608,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 408,00 euro
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel