Samsung stopt met uitbrengen beveiligingsupdates voor volledige Galaxy S6-serie [update 5 april]

Onlangs werd de Samsung Galaxy S6-serie nog voorzien van de beveiligingsupdate van maart. Na drie jaar is het nu klaar met het uitbrengen van updates voor de Samsung Galaxy S6, S6 Edge en S6 Edge Plus. De kans op Oreo lijkt nu ook verkeken.

Geen updates meer voor Galaxy S6-serie

Samsung heeft het overzicht met de updateplannen bijgewerkt. In het rijtje met toestellen die maandelijks een beveiligingsupdate ontvangen, is de Galaxy S6-serie niet langer meer te vinden. Zoals het er nu naar uitziet betekent dit, dat de Samsung Galaxy S6, S6 Edge en S6 Edge Plus met security-patch maart de laatste beveiligingsupdate hebben ontvangen. Deze update werd eind maart door de fabrikant in Nederland uitgebracht.

Samsung Galaxy S6 updates

In 2015 werden de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge uitgebracht met Android Lollipop. Samsung belooft een minimale updateperiode van 2 jaar na introductiedatum. Hier heeft Samsung nog bij de S6-serie een jaar aan vastgeplakt. Maar nu lijkt het dus over met de updates; en daarmee heeft Samsung een nette prestatie laten zien.

Dat de updates nu stoppen voor de beveiliging, betekent naar vrijwel alle waarschijnlijkheid ook dat Oreo niet beschikbaar zal komen. De kans dat Android 8.0 Oreo voor de Galaxy S6-serie uit zou komen, was überhaupt nog een grote vraag; maar lijkt hiermee uitgesloten.

Update 5 april 2018 17:30 uur: Samsung Nederland heeft gereageerd op het bericht over het stopzetten van de updates voor de Galaxy S6 serie. Hierin wordt duidelijk dat het niet volledig zal stoppen met updates, maar er wordt niet meer vastgehouden aan een termijn voor het uitbrengen van updates. Ditzelfde geldt voor de Galaxy S5. Voor de Galaxy S6 Edge+ worden nog tot en met het derde kwartaal van 2018 updates uitgerold. Hieronder vind je het statement van Samsung Nederland;

Voor de Samsung Galaxy S6 uit 2015 en Galaxy S5 uit 2014 is de supportperiode met beveiligingsupdates per maand of kwartaal afgelopen. Het klopt dat wij nog updates kunnen aanbieden voor de Galaxy S6 en Galaxy S5, maar doen dat niet meer iedere maand of kwartaal. Wanneer er een update voor deze toestellen beschikbaar wordt gesteld, verschijnt een melding op de smartphone dat deze kan worden geïnstalleerd via WiFi of 3G/4G. In deze over-the-air (OTA) update zitten ook de laatste beveiligingspatches. De Galaxy S6 Edge+ blijven wij nog met maandelijkse updates ondersteunen tot en met het derde kwartaal van 2018.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 3 april 2018.

Lees ook

Reageer op dit artikel