Samsung voegt extra’s toe aan security-patch september voor beveiliging

We schreven dinsdag over de nieuwste beveiligingsupdate die door Google voor Android is uitgebracht. Samsung is ook aan de slag met de update gegaan, en heeft nog enkele extra patches toegevoegd aan de update.

Samsung: beveiligingsupdate september

Deze week heeft Google de beveiligingsupdate van september uitgebracht. De fabrikanten kunnen hier vervolgens mee aan de slag om deze te optimaliseren voor hun toestellen. Samsung is hier ook mee bezig en heeft een overzicht online gezet waarbij het ingaat op de patches die het toevoegt aan beveiligingsupdate september 2019.

Samsung Galaxy S10e achterkant

Samsung zelf heeft het over 20 extra patches die aan de beveiligingsupdate worden toegevoegd. Deze zijn onderverdeeld onder verschillende classificaties, waarbij onderscheid gemaakt wordt tussen het risico. Vier van de twintig patches hebben de stempel ‘kritiek’ gekregen en zijn dus het allerbelangrijkst. Er is onder andere een kwetsbaarheid gevonden in de USB-configuratie en in een modem-component. Tevens is er een zwakke plek gevonden in GateKeeper en in verschillende andere onderdelen.

De fabrikant zal de zwakke plekken aanpakken in de beveiligingsupdate die het voor verschillende toestellen uit zal rollen. Wanneer deze beschikbaar is, krijg je hiervan een melding op je telefoon.

Heb jij een beveiligingsupdate binnengekregen op je smartphone? Dan horen we dat graag. Stuur je naam, welk toestel je hebt, samen met een screenshot van de update door naar ons per mail!

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 671,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 423,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 643,00 euro
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel