Samsung: “Wij blijven inzetten op ChatOn”

Samsung ontkent alle berichten die erover spreken dat de berichtendienst Samsung ChatOn zou stoppen. Volgens het Koreaanse Samsung wil het juist blijven inzetten op de dienst. ChatOn is de tegenhanger voor diensten als WhatsApp, WeChat en Telegram.

Dinsdag wisten we te melden dat Samsung de stekker zou trekken uit de chat-app ChatOn. Volgens The Korea Times zou Samsung de chat-app ChatOn alleen nog in gaan zetten in een bepaald aantal landen. Dit blijkt nu niet zo te zijn als we Samsung mogen geloven.

Samsung chaton header

Volgens Samsung zijn de geruchten over het stoppen met ChatOn onjuist. In een verklaring laat Samsung weten dat ChatOn wereldwijd aangeboden blijft voor de consumenten. De officiële verklaring luidt; “The recent rumors concerning ChatOn have been false, as ChatOn will continue to be offered to consumers worldwide”.

Samsung ChatOn is voorgeinstalleerd op een groot aantal toestellen van de Koreaanse fabrikant. Toch is ChatOn niet zo groot als haar concurrenten. ChatOn telt zo’n 100 miljoen gebruikers terwijl WeChat en WhatsApp er zo’n elk 600 miljoen tellen. De diensten Video Hub en Music Hub gaan wel eind december op zwart, zoals we dinsdag wisten te melden.

via GSMArena

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel