Samsung ChatOn breidt mogelijkheden flink uit

ChatOn, de gratis chat-applicatie van Samsung heeft vandaag een update ondergaan met nieuwe mogelijkheden. Samsung ChatOn maakt het nu mogelijk om bestanden tot 1 GB  te versturen en je locatie realtime te delen. Daarnaast is het de eerste chat-applicatie die het mogelijk maakt om berichten na het verzenden, nog te kunnen annuleren.

Samsung ChatOn is misschien wel de meest geïnstalleerde (vanuit de fabriek) chat-app maar tegelijkertijd waarschijnlijk ook wel de minst gebruikte. WhatsApp is verreweg het grootste en op grote afstand komt daarbij Telegram, Google Hangout en dergelijke chat-applicaties. Toch heeft Samsung met haar ChatOn applicatie iets wat andere bedrijven niet allemaal hebben; de ondersteuning voor vrijwel alle besturingssystemen. Samsung ChatOn werkt naast Android en iOS ook op BlackBerry, Bada, Windows Phone en er is een webversie.

Samsung ChatOn

Samsung heeft in de update het mogelijk gemaakt om bestanden te versturen met een grootte van maximaal 1 GB. Wel heeft Samsung de beperking opgelegd dat er maximaal 5 bestanden per dag verstuurd mogen worden. Verder kun je na het verzenden berichten nog annuleren, als ze nog niet door de andere persoon  zijn gelezen.

Samsung ChatOn

Verder kan middels de dienst Glympse voor een bepaalde periode de locatie gedeeld worden met een contactpersoon. De locatie wordt dan realtime bijgehouden. Groepen kunnen voortaan niet meer uit maximaal 200 leden bestaan maar kunnen worden uitgebreid tot 1001 mensen. Om een naadloze manier van communicatie te kunnen garanderen kan Samsung ChatOn tegelijkertijd fungeren als SMS-cliënt. Berichten die bijvoorbeeld via ChatOn verzonden worden, maar er op dat moment geen dataverbinding is, kunnen als SMS bericht verzonden worden, zodat het gesprek gewoon doorgezet kan worden.

De update zal in eerste instantie uitgebracht worden voor Android. Later zullen ook de andere besturingssystemen de update krijgen.

Samsung ChatOn is gratis te downloaden uit de Play Store.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel