Sharp komt met twee smartphones terug naar Nederland: Aquos C10 en B10

De Japanse fabrikant Sharp zou weer smartphones uit willen brengen in Nederland en België. Vorig jaar werd al duidelijk dat ze zich weer op Europa zouden willen richten en het begin lijkt nu gemaakt te zijn. Het gaat om de Sharp Aquos C10 en B10.

Sharp terug met smartphones

Sharp komt met smartphones terug naar Europa. Vorig jaar liet het bedrijf al weten zich weer op de Europese markt te willen richten, maar daarna bleef het vrij stil. Nu zijn aanwijzingen gevonden dat het merk weer naar Nederland komt. Vanaf deze maand moeten de toestellen al uitgeleverd worden.

Het gaat om twee toestellen die als eerst naar ons land komen. De ene is de Sharp Aquos C10, de andere is de B10. We zetten de details van de smartphones voor je op een rijtje.

Sharp Aquos C10

Sharp Aquos C10

De Sharp Aquos C10 is van de twee toestellen het meest uitgebreid. Er is een 5,5 inch Full-HD+ beeldscherm met een kleine notch aan de bovenzijde. Hierin zit de 8 megapixel front-camera. Er is tevens een vingerafdrukscanner aanwezig. Aan de achterkant is de Aquos C10 voorzien van een 12MP + 8MP dual-camera en is de telefoon uitgerust met een Snapdragon 630 octa-core processor. Er is een 2700 mAh accu, 4GB RAM en 64GB opslagruimte.

De smartphone is verkrijgbaar voor 399 euro bij Mobiel. De uitlevering van de smartphone met Android 8.0 Oreo begint binnen enkele dagen.

Sharp B10

Sharp B10

De Sharp B10 heeft een 5,7 inch display maar dan met een HD+ resolutie en geen notch. Er is 3GB RAM en 32GB opslagruimte en een 13MP + 8MP dual-camera. De smartphone wordt aangedreven door een MediaTek MT6750 octa-core processor en heeft een 4000 mAh accu. Jammer is dan weer dat de Sharp B10 voorzien is van Android 7.0 Nougat.

Dat samen maakt het toestel toch een stuk minder interessant. De smartphone heeft namelijk een prijskaartje van 299 euro. Er zijn veel betere alternatieven, voor een overzicht en selectie kun je terecht via onderstaande links;

Informatie over de twee telefoons vind je via onderstaande buttons op de toestelpagina’s.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel