Signal voor Android; door Edward Snowden aanbevolen chat-app

Wanneer je graag in alle privacy met je vrienden wilt communiceren dan zou je gebruik kunnen maken van Signal. Deze sterk beveiligde chat applicatie wordt ook dagelijks gebruikt door Edward Snowden, zo liet hij trots op Twitter weten. Dit moet je weten over de messaging app Signal.

Signal nu ook voor Android

De beveiligde messenger Signal was tot voor kort alleen beschikbaar op Apple’s iOS maar nu kunnen ook Android gebruikers de app installeren. Met Signal kun je versleutelde berichten uitwisselen en een versleuteld telefoongesprek voeren. Dit doordat het bedrijf de apps TextSecure en RedPhone heeft samengevoegd tot een applicatie.

Signal

Signal kun je gewoon gebruiken zonder dat je hiervoor extra code’s hoeft in te stellen. Berichten die worden verzonden over de gratis dienst zijn “end-to-end” versleuteld. Dit betekend dat niemand onderweg het pakketje kan uitlezen en het bericht alleen leesbaar is voor de zender en ontvanger. Natuurlijk kun je in Signal ook chatgroepen aanmaken zoals je dit gewend bent bij bijvoorbeeld WhatsApp of Telegram.

Signal groepen

De broncode is voor iedereen inzichtelijk op Github en bevat geen advertenties, zoals dat van een beveiligde messenger verwacht mag worden. Signal kun je gratis downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Signal: privéberichtenapp
Signal: privéberichtenapp
Ontwikkelaar: Signal Foundation
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel