Snapchat wijzigt voorwaarden, mag alles doen met verzonden snaps

Snapchat heeft haar voorwaarden gewijzigd en mag daardoor alles doen met je snaps. Ook mogen partners van Snapchat aan de haal gaan met afbeeldingen en video’s. Dat valt te lezen in de nieuwe voorwaarden die het bedrijf heeft gepubliceerd.

Snapchat voorwaarden

Met de update van de voorwaarden voor het populaire Snapchat zullen veel gebruikers (al dan niet onwetend) deze opnieuw accepteren. Toch had je er dit keer verstandig aan gedaan deze door te lezen, zegt ook Kal Penn, acteur en politicus. In het kort mag het bedrijf alles doen met het materiaal wat je verstuurt via de dienst.

Privacy Policy van Snapchat

In de Privacy Policy staat vermeldt dat Snapchat informatie mag delen met bedrijven die onderdeel zijn of vallen onder de vleugels van Snapchat. Ook mogen ze informatie delen met bedrijven die producten aanbieden en partners van Snapchat. Naast het logische gedeelte dat ze in het geval van misbruik of strafrechtelijk onderzoek informatie mogen delen met de overheid of justitie. Ook bij de overname van Snapchat of delen van Snapchat mag er informatie gedeeld worden met de koper van de bedrijfsonderdelen.

Algemene voorwaarden, jij bent het product

Onder sectie 2 valt te lezen dat je zelf eigenaar blijft van de media die je verstuurt via de dienst. In een alinea verderop valt te lezen dat Snapchat alles mag doen met de foto’s die je verstuurt. Inclusief het publiekelijk vertonen van het materiaal in de media of andere wijzen.

But you grant Snapchat a worldwide, perpetual, royalty-free, sublicensable, and transferable license to host, store, use, display, reproduce, modify, adapt, edit, publish, create derivative works from, publicly perform, broadcast, distribute, syndicate, promote, exhibit, and publicly display that content in any form and in any and all media or distribution methods (now known or later developed).

Een regel verder valt te lezen dat ook “voor zover als nodig is” je bedrijven het recht geeft je naam, stem en voorkomen te gebruiken in alle denkbare media.

To the extent it’s necessary, you also grant Snapchat and our business partners the unrestricted, worldwide, perpetual right and license to use your name, likeness, and voice in any and all media and distribution channels (now known or later developed) in connection with any Live Story or other crowd-sourced content you create, upload, post, send, or appear in.

Ook heeft Snapchat met deze voorwaarden het recht om op ieder moment content te bekijken, beoordelen en verwijderen voor welke reden dan ook. Ook als er vermoeden bestaat dat je de voorwaarden overtreedt.

While we’re not required to do so, we may access, review, screen, and delete your content at any time and for any reason, including if we think your content violates these Terms.

In Nederland is onlangs een campagne gestart om gebruikers te wijzen op het gebruik van gratis apps. Als een applicatie gratis is betekend dit niet dat dat ook echt gratis is, bedenk dus zelf goed voordat je de voorwaarden van Snapchat accepteert.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel