Sync.me: crowdsourced telefoonboek bevat ook jouw telefoonnummer

Sync.me is een handige applicatie waarmee je direct kunt zien door wie je gebeld wordt. Grote kans dat je eigen telefoonnummer ook in dit crowdsourced telefoonboek staat.

Sync.me

De dienst Sync.me is zowel via het web als de applicatie te raadplegen, door middel van crowdsourcing wordt een gigantisch telefoonboek aangelegd. Het doel daarvan is simpel, namelijk voor iedereen die de dienst gebruikt inzichtelijk maken wie er belt. Dat is nuttig tot op zekere hoogte want via de website is ook een zoekmachine voor telefoonnummers en grote kans dat jij er in staat.syncme-telefoonboekWe hebben op de redactie de zoekmachine getest en kregen op meerdere (mobiele) telefoonnummers een correct resultaat. Wanneer jij zelf of één van je contacten de app gebruikt, worden contactgegevens verstuurd naar de servers van Sync.me. Op die manier bouwt het bedrijf een database met miljoenen telefoonnummers en relevante contactinformatie. Op het moment van schrijven is de Sync.me-app al meer dan 1 miljoen keer gedownload.

Gelukkig kun je je eigen telefoonnummer uit de database laten verwijderen via een speciale opt-out pagina. Wees alert op het gebruik van dergelijke applicaties, ook al lijken deze handig.

Via: Mobiflip

Lees ook

Reageer op dit artikel