Snapchat lanceert zelf ontworpen on-demand geofilters

In Snapchat kun je nu je eigen filters aanmaken en beschikbaar maken op een specifieke locatie. Tegen een kleine vergoeding kun je nu je eigen filter insturen en gebruiken, gebruikers kunnen op die manier hun evenement extra aankleden.

Snapchat geofilters

De on-demand geofilters zijn te gebruiken als je bijvoorbeeld een feestje of ander evenement organiseert. Geofilters zijn al even beschikbaar in Snapchat maar waren tot vandaag alleen voor openbare en belangrijke plaatsen. Nu kun je thuis aan de slag met het maken van je eigen geofilter op Snapchat.

Hoe werken de Snapchat geofilters? Het is eigenlijk verbluffend eenvoudig, je maakt eerst een eigen ontwerp bijvoorbeeld in Photoshop of Illustrator. Daarna kies je een locatie waar je je eigen geofilter wilt gebruiken en delen met andere Snapchat gebruikers. Daarbij kies je ook een begin- en einddatum en tijd waarop het filter te gebruiken is.

Als je deze stappen hebt door lopen en je bent helemaal tevreden over je eigen geofilter dan kun je deze aanschaffen. Inderdaad de on-demand geofilters in Snapchat zijn niet gratis, vanaf vijf dollar koop je al een geofilter. Wel is het bedrag afhankelijk van de grootte van het gebied en de tijdsduur waarbinnen het filter wordt getoond.

Vooralsnog zijn de on-demand geofilters alleen te gebruiken in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Canada. Andere landen zullen op een later tijdstip toegang krijgen tot de nieuwe functie. Meer informatie over de filters zijn te vinden op de speciale webpagina van Snapchat waar je ook een template kunt vinden voor het maken van een filter.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel