Snapchat: grote update brengt nieuw design; meer focus op vrienden

Snapchat gaat vrienden centraler tonen in haar applicatie na een nieuwe update van de app. Hierbij hoort ook een nieuw design voor de populaire Snapchat app. Tot nu werden foto’s en video’s van vrienden getoond in een mix met content van uitgevers en reclamemakers.

Vrienden centraal in Snapchat

Snapchat noemt het opsplitsen van vrienden en uitgevers het scheiden van social en media. De app blijft openen met de camera als startpunt voor een nieuwe snap. Maar door van links naar rechts te vegen worden alle snaps van je vrienden getoond en zie je sneller wat zij aan het doen zijn. Links vind je dus alle verhalen en snaps van je vrienden, rechts alle media.

In het linker tabblad zijn eerst nieuwe test berichten van je vrienden te zien. Onder de tekstberichten worden vervolgens alle Stories getoond van vrienden waarmee je veel contact hebt. Daarna zie je de content van vrienden met wie je niet veel chat. Volg je iemand maar volgt diegene jou niet dan vind je hem of haar terug op het rechter tabblad.

Snapchat update design

Discover

Het rechter tabblad binnen Snapchat zal dan ook Discover ofwel ontdekken gaan heten waarin je content van uitgevers kunt bekijken. Ook vind je hier snaps terug uit de Snapchat-community. Naarmate je Snapchat meer gebruikt zal het rechter tabblad meer en meer gepersonaliseerd worden. Uiteraard houdt Snapchat wel in de gaten wat voor content er op de Discover pagina getoond wordt.

Op de achtergrond werken Snapchat ontwikkelaars verder aan een complete make-over van de Snapchat Android applicatie. In onderstaande video vertelt Snapchat waarom zij deze update hebben uitgebracht. Daarnaast krijg je in de video eronder een eerste indruk van de nieuwe lay-out van Snapchat.

De update wordt vanaf nu gefaseerd uitgerold. Je vindt de update in de Google Play Store via onderstaande button. Houd er rekening mee dat het gaat om een gefaseerde uitrol en dat het dus even kan duren voordat de update bij iedereen beschikbaar is.

Snapchat
Snapchat
Ontwikkelaar: Snap Inc
Prijs: Gratis+
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel