Sony hernoemt XA3-serie naar Xperia 10 en 10 Plus: de prijzen

De Sony Xperia XA3-serie zal naar verwachting niet verschijnen. Een doorgaans goed geïnformeerde bron meldt dat de smartphones door zullen gaan onder de namen Xperia 10 en Xperia 10 Plus.

Sony Xperia 10 en 10 Plus

De naam Xperia 10 zal weer teruggebracht worden in het portfolio van Sony. Zo’n tien jaar geleden bracht Sony Ericsson haar eerste Android-toestel uit onder de naam Sony Ericsson Xperia X10, maar bij de nieuwe range lijkt de X weggelaten te worden. Winfuture is een doorgaans erg goed geïnformeerde bron. Daar wordt gemeld dat de toestellen de namen Xperia 10 en 10 Plus zullen krijgen die eerder opdoken onder de namen Xperia XA3 en XA3 Plus.

Sony Xperia XA3 l

De twee smartphones die eerder al opdoken zullen tijdens het Mobile World Congress aangekondigd worden. Sony houdt op de eerste beursdag, op 25 februari, een persconferentie waar het mogelijk ook de Xperia XZ4 laat zien.

Sony zal de Xperia 10 en Xperia 10 Plus allebei voorzien van een uniek beeldscherm; namelijk eentje met een verhouding van 21:9. Hierdoor is het beeld in de lengte nog langer dan bij de doorsnee smartphone. Tevens zou Sony de kin (onderste schermranden) dun willen maken en krijgen de smartphones een dual-camera. De Xperia 10 Plus krijgt een schermgrootte van 6,5 inch, die van de 10 5,9 inch, allebei met Full-HD+ resolutie.

De Xperia 10 krijgt verder een Snapdragon 630 processor, 64GB opslagruimte (uitbreidbaar) en een 13 megapixel camera. De tweede camera met 5 megapixel zorgt voor het vastleggen van diepte. De front-camera telt 8 megapixel en er is een accucapaciteit van 2870 mAh. Sony voorziet de Xperia 10 Plus van een Snapdragon 660 en ook 64GB opslagruimte. Er is verder een 12 megapixel camera met tweede 8MP sensor. Over de accucapaciteit ontbreken nog gegevens.

Nieuwe informatie gaat ook over de prijs van de toestellen. De Xperia 10 zou voor 349 euro over de toonbank gaan, de Xperia 10 Plus voor 429 euro.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel