Sony stopt met muziekherkenning-app TrackID

Vanaf medio september zal Sony stoppen met het ondersteunen van de muziekherkenning-app TrackID. De dienst bestond al voor de komst van de smartphone, maar nu zet Sony een punt achter de de dienst. Voor gebruikers zijn er een aantal dingen die je moet weten.

TrackID stopt

Sony stopt met TrackID, de dienst waarmee je muziek kunt herkennen. Vanuit de applicatie is het mogelijk om direct een track te beluisteren via bijvoorbeeld Spotify of YouTube, maar vanaf 15 september 2017 wordt de stekker uit TrackID getrokken. Vanaf vandaag krijgen gebruikers een melding te zien dat de dienst gaat stoppen. Een reden wordt niet gegeven. In de melding staat dat bedrijven vooruit willen en daarom soms apps gestaakt worden.

TrackID Material Design

Gebruikers die gebruik maken van de app kunnen vanaf die dag niet meer de historie opvragen van eerder opgezochte nummers. Het is dus raadzaam de nummers op te slaan in een (YouTube-) afspeellijst of ergens te noteren. Sony raadt aan om de bekende muziekherkenning-app Shazam te gebruiken. Deze dienst is ook erg nauwkeurig en het bekendste alternatief voor de dienst.

Tot 15 september zal de TrackID app blijven werken. De applicatie is overigens niet alleen voor Sony Xperia-toestellen, maar voor iedere Android-smartphone uit de Play Store te downloaden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel