Sony zet achtergrondvervaging-app voor camera in Play Store

Sony heeft haar eigen camera-app ‘background defocus’ in de Play Store gezet. De applicatie, die eigenlijk ‘achtergrondvervaging’ heet in de Play Store, maakt het mogelijk om je onderwerp op de voorgrond in de foto nog beter tot uiting te laten komen.

Sony heeft voor haar Xperia-smartphones de applicatie achtergrondvervaging beschikbaar gesteld in de Google Play Store, ook wel bekend als background defocus. Met de achtergrondvervaging applicatie van Sony kan, zoals de naam van de applicatie al aangeeft, de achtergrond in een foto helemaal onscherp gemaakt worden. Achtergrondvervaging kan meer gezien worden als een plugin, dan een eigen applicatie.

background defocus achtergrondvervaging sony

Met Sony’s achtergrondvervaging mogelijkheid kan bijvoorbeeld een bokeh-effect toegevoegd worden aan een foto, of kan de achtergrond op verschillende manieren vervaagd worden. In onderstaande video is bij de Xperia Z2 te zien hoe de functionaliteit werkt.

Achtergrondvervaging in de camera-applicatie was eerder alleen exclusief voor de Sony Xperia Z2 beschikbaar. Nu lijken ook toestellen zoals bijvoorbeeld de Sony Xperia Z1 en Xperia Z1 Compact van deze mogelijkheid gebruik te kunnen maken.

Achtergrondvervaging wordt ondersteund door Xperia-smartphones van Sony met Android 4.2 Jelly Bean en hoger. Mocht je beschikken over een Sony Xperia smartphone met Android 4.2 of hoger, dan kan je de achtergrondvervaging applicatie hier downloaden.

Lees ook

Reageer op dit artikel