Stagefright-lek in Android wordt nu echt gevaarlijk

In juli kwam het grote Stagefright-lek aan het licht. De ontdekker van dit lek heeft nu nog meer gegevens naar buiten gebracht. Hierdoor kan het lek door iedereen misbruikt worden, met alle gevolgen van dien.

Stagefright

De ontdekker van het Stagefright-lek, Zimperium, heeft de broncode vrijgegeven van het Stagefright-lek. Hierdoor is het mogelijk dat kwaadwillenden misbruik maken van het lek. Zowel de oude als nieuwe Android-versies zijn kwetsbaar voor het lek, slechts een aantal toestellen hebben een volledige patch gekregen, zoals enkele Nexus-toestellen en de LG G4. Hoewel toch aan de updates wordt getwijfeld door het bedrijf.

stagefright

Met besmette filmpjes kan iemand die kwaad wil de controle over een Android-toestel overnemen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de camera en de microfoon te gebruiken, zonder dat een gebruiker dit doorheeft. Zimperium heeft voor het bekend maken van het lek gekozen om zo het onderzoek naar een oplossing in een stroomversnelling te zetten.

Filmpjes die aangepast zijn en dus schadelijk kunnen zijn, worden vooral via MMS verzonden. Echter is ook via WhatsApp de mogelijkheid om besmet te raken. Aangezien in dergelijke gevallen de filmpjes automatisch binnengehaald worden, is het kwaad al snel geschied.

via Zimperium

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel