T-Mobile rolt bellen via 4G en WiFi uit voor meeste klanten

Waar verschillende providers VoLTE en VoWiFi eerder al uitgerold hadden, doet T-Mobile dat nu ook. Voor een groot aantal klanten komt bellen via 4G en WiFi nu ook beschikbaar.

T-Mobile VoLTE en VoWiFi

Bellen via 4G en bellen via WiFi komt nu ook beschikbaar voor een groot aantal klanten van telecomprovider T-Mobile. Het voordeel hiervan is dat gesprekken veel helderder klinken en een snellere totstandkoming van een gespreksverbinding. Daarbij heeft VoLTE, ofwel bellen via 4G, als voordeel dat het 4G-netwerk tijdens het bellen gebruikt kan worden.

Nu kan het zijn dat, bijvoorbeeld in nieuwbouwhuizen, de isolatie ervoor zorgt dat het netwerksignaal gedempt wordt. Dat probleem wordt met de komst van Voice-over-LTE en Voice-over-WiFi voor een groot deel verholpen. Klanten betalen niet extra voor het gebruik van deze nieuwe techniek. VoWiFi kan gebruik maken van een WiFi-netwerk in de buurt om zo verbinding te maken met het T-Mobile netwerk.

T-Mobile rolt de ondersteuning voor VoLTE vanaf nu uit voor klanten met een Go-abonnement dat afgesloten is na 29 januari 2019. In de nazomer moet ook Bellen via WiFi uitgerold zijn voor klanten. In het derde kwartaal van 2019 krijgen ook T-Mobile klanten met een ouder abonnement zoals Stel Samen, Basis Sim en Flex 20 de ondersteuning. In de loop van Q3 2019 moeten alle (particuliere) klanten gebruik kunnen maken van bellen via WiFi en 4G.

T-Mobile VoLTE VoWiFi

Op dit moment worden bovenstaande toestellen ondersteund voor bellen over WiFi en 4G. Uiteraard zal dit in de toekomst verder uitgebreid worden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel