Tele2 activeert VoWiFi: bellen via WiFi-netwerken

Telecomprovider Tele2 heeft op haar netwerk ondersteuning voor VoWiFi ingeschakeld. Bij Voice-over-WiFi verloopt de spraakverbinding over je eigen draadloze netwerk. Hiermee kan je toch normaal telefoneren ook al heb je binnenshuis slecht of geen bereik.

Altijd overal bellen

Heb je binnenshuis een slechte dekking met Tele2 bijvoorbeeld omdat je huis goed geïsoleerd is, dan is WiFi bellen de oplossing. Via je eigen draadloos netwerk of op kantoor kan een verbinding gemaakt worden met de telefoniediensten van Tele2. Zo ben je ook op lastige plekken goed bereikbaar. Loop je weg van het wifi-netwerk dan schakel je terug naar het normale netwerk.

In de komende periode maken fabrikanten een update voor geselecteerde toestellen waarmee gebruikers ondersteuning krijgen voor wifi-bellen. Lang niet alle smartphones ondersteunen de nieuwe manier van bellen. Zo zal de techniek werken met de Galaxy S8 en S8+ maar niet met het nieuwste high-end toestel van Samsung. Ook de Galaxy A3 en A5 uit 2016 krijgen ondersteuning voor VoWiFi. Andere fabrikanten zoals Huawei, Sony en Nokia hebben nog geen toestel of update die de functie mogelijk maakt.

Tele2 start de komende periode de uitrol van VoWiFi, heb je geen geschikte telefoon dan blijf je gewoon bellen via 4G. Naast Tele2 biedt ook Vodafone bellen over het WiFi-netwerk aan, T-Mobile en KPN hebben de techniek nog niet op hun netwerk geïntroduceerd.

Vorige week introduceerde Tele2 nieuwe abonnementen. Een overzicht met de nieuwe bundels en prijzen vind je in dit artikel.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel