KPN schakelt voice-over-wifi in voor als je even geen signaal hebt

Of het nou het goed geïsoleerde kantoorpand is waar je staat of bij je thuis, soms laat de dekking van providers wat te wensen over. KPN biedt daarom nu voice-over-wifi (VoWiFi) aan waarmee je kunt bellen via WiFi-netwerken in dezelfde kwaliteit als je gewend bent.

Bellen via WiFi bij KPN

Niet overal in Nederland is de dekking goed, maar om dat probleem op te lossen kan je nu bij KPN gebruikmaken van voice-over-wifi. In dat geval maakt je telefoon verbinding met het telefonienetwerk van KPN over het draadloze signaal van je eigen WiFi-router of de WiFi-verbinding op de zaak. Het bellen via een WiFi-netwerk is bedoeld als aanvulling op het 4G-bellen en de reguliere belkosten blijven van kracht.

VoWiFi KPn

Ook het sturen van sms-berichten werkt bij deze techniek. De VoWiFi-functie van KPN kan alleen in Nederland worden gebruikt. De techniek is dus niet te gebruiken om in een duur roaming-land goedkoop naar huis te kunnen bellen. Een flink aantal Samsung toestellen waaronder de Galaxy S8 en S9 (en de iPhone) zijn geschikt voor de techniek. Via je telefoon-app kan je controleren of bellen via WiFi staat ingeschakeld.

Tip
Henk
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel