KPN begint met uitrol bellen over 4G-netwerk

KPN heeft bekend gemaakt dat het is gestart met de uitrol van VoLTE. Met deze techniek wordt het mogelijk om telefoongesprekken te voeren via het 4G-netwerk van de provider. Gebruikers hebben enkel een geschikt toestel nodig om van de techniek gebruik te kunnen maken.

KPN start met VoLTE

KPN is gestart met de uitrol van VoLTE op haar eigen 4G-netwerk. De provider kiest voor een geleidelijke uitrol van de nieuwe manier van bellen. Op die manier kan KPN de kwaliteit van haar dienst waarborgen en eventuele opstartproblemen het hoofd bieden.

Wie een Samsung Galaxy S6 of S6 Edge heeft zal merken dat het bellen nu al via de VoLTE standaard verloopt. VoLTE kenmerkt zich door de verbeterde geluidskwaliteit die de standaard biedt. De komende maanden zullen meer smartphone gebruikers toegang krijgen tot bellen via 4G.

Naast de nieuwe stap op het gebied van VoLTE wil KPN in 2017 ook beginenn met VoWiFi. Hierbij worden telefoongesprekken via een WiFi-netwerk verder afgehandeld. Dit kan zeer handig zijn in gebieden met weinig dekking zoals binnenshuis het geval kan zijn. Voor VoWiFi heeft KPN een aantal testen gepland in 2017 waarop mogelijk een snelle introductie kan volgen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel