TapDeck: je persoonlijke uitgebreide wallpaper-app

Er zijn talloze applicaties beschikbaar voor Android waarmee je automatisch je achtergrond kunt laten aanpassen. TapDeck laat je juist nieuwe achtergronden ontdekken met meer dan alleen foto’s.

TapDeck

Je achtergrond zegt vaak iets over waar je van houdt, daarom kun je lang bezig zijn om het perfecte behangetje te vinden. Of je houdt het bij de standaard wallpaper, maar met TapDeck wordt dat zoeken een stuk makkelijker.

screen-tapdeck-1

Met TapDeck kun je nieuwe foto’s ontdekken rechtstreeks vanaf je homescreen. Door dubbel te tikken op je achtergrond zoekt TapDeck een nieuw behang voor je smartphone. Je kunt zoveel tappen als je wilt, je krijgt altijd een nieuwe afbeelding. De afbeeldingen worden gekozen uit de database van diensten als Wikipedia, Reddit en Flickr. Daar komt binnenkort de dienst Spotify bij, zo meldt de ontwikkelaar.tapdeck-4

Vind je een achtergrond helemaal te gek of wil je meer informatie over de afbeelding, dan swipe je omhoog op je homescreen. Je komt dan in een venster met meer informatie over de afbeelding, zoals locatie, achtergrond informatie en de fotograaf of maker van de afbeelding. Je kunt op het hartje tikken wanneer je een achtergrond wilt bewaren in je persoonlijke galerij.

Beta testen

Via de website van TapDeck kun je je aanmelden als betatester, je krijgt automatisch een email wanneer je aanmelding is geaccepteerd. Vervolgens kun je in de applicatie een account aanmaken.

TapDeck is gratis te downloaden uit de Google Play Store maar zoals gezegd moet je wel in het bezit zijn van een uitnodiging om van de dienst gebruik te kunnen maken. Misschien vind je de app Muzei ook wel interessant, deze heeft een beetje dezelfde insteek als TapDeck.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel