Tele2 telt in Nederland bijna één miljoen mobiele klanten

Tele2 heeft haar cijfers van het derde kwartaal bekend gemaakt, uit die cijfers blijkt dat de Zweedse provider binnenkort een klein feestje kan vieren. Op financieel gebied heeft de provider dit kwartaal wel negatieve cijfers moeten noteren.

Bijna miljoen klanten Tele2

Het uitrollen van het eigen 4G-netwerk van Tele2 en een succesvolle marketing campagne heeft ervoor gezorgd dat de provider nu 991 duizend mobiele klanten in haar bestand heeft. Het aantal klanten steeg in het derde kwartaal van 2016 met 59.000.

Een kwartaal eerder steeg het klantenbestand al met 57.000 mobiele klanten. Wanneer de Zweedse telecomprovider deze groei weet vast te houden zal de provider in oktober of begin november haar 1 miljoenste mobiele klant in de boeken noteren.

Uit de kwartaalcijfers valt op te maken dat de provider een afschrijving van 2456 miljoen Zweedse kronen heeft gedaan. Waarom het bedrijf omgerekend 253,4 miljoen euro heeft moeten afschrijven voor de Nederlandse-tak wordt niet duidelijk uit de cijfers. Naast de afschrijving weet Tele2 wereldwijd wel goede cijfers te noteren en steeg de netto winst met drie procent.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel