Telecomproviders roepen op tot ‘2BelminutenStilte’ tijdens Dodenherdenking

De drie grote telecomproviders in Nederland roepen Nederland op om tijdens Dodenherdenking op 4 mei hun telefoon uit te zetten. Het openbaar vervoer staat stil en vliegtuigen mogen niet landen. De providers en het Nationaal Comité 4 & 5 mei roepen op om mee te doen aan dit initiatief. Het initiatief heet 2BelminutenStilte.

2BelminutenStilte

De mobiele telefoon en/of smartphone zijn niet meer uit ons leven weg te denken. We zitten er voortdurend op te kijken, te wachten op berichtjes of om informatie op te zoeken. Op 4 mei herdenken we de oorlogslachtoffers. Om 20:00 uur zijn we in heel Nederland twee minuten stil om hierbij stil te staan.

Dodenherdenking

De drie grootste Nederlandse telecomproviders KPN, Vodafone en T-Mobile roepen samen met het Nationaal Comité 4 & 5 mei om ook twee minuten onze mobiele telefoon uit te schakelen onder de noemer ‘2BelminutenStilte’. We zouden volgens de initiatiefnemers onze smartphone zelfs op belangrijke momenten niet meer los kunnen laten.

Het doel van de bedenkers van 2BelminutenStilte is om iedereen in Nederland bewust te maken van hoe belangrijk Dodenherdenking is. Op de website worden mensen opgeroepen om ook hun smartphone uit te zetten tijdens deze twee minuten stilte. Dit doen ze met de volgende oproep;

“Media zwijgen, het OV staat stil,
zelfs vliegtuigen mogen niet landen.
Tijdens Dodenherdenking staat Nederland stil.
Laten we ook gezamenlijk onze
smartphones uitzetten om 19:59.”

Ook DroidApp zal op Dodenherdenking de smartphone wegleggen. Wat vind jij van het initiatief? Laat het weten door een reactie achter te laten onder dit bericht.

Lees ook

Reageer op dit artikel