Telegram 3.5.0: chat-app krijgt veel nieuwe functies en verbeteringen

De ontwikkelaars van de chat-app Telegram hebben een nieuwe update uitgebracht voor de applicatie. Telegram 3.5.0 bevat verschillende extra functies en een groot aantal verbeteringen. Denk aan een nieuwe photo-editor, Voice Messages 2.0 en Secret Chats 3.0. Gaat Telegram hiermee wel de strijd winnen met WhatsApp?

Telegram 3.5.0

Nog altijd is Telegram een buitenbeentje als je kijkt naar het aantal gebruikers, in vergelijking met WhatsApp. Telegram heeft echter nog altijd een groot aantal handige functies en een grote groep gebruikers die actief de dienst gebruiken. Vandaag is Telegram 3.5.0 uitgebracht die gebruikers nog meer mogelijkheden geeft. We zetten de nieuwe functies voor je op een rij.

Voice Messages 2.0

Voice Messages 2.0 noemt Telegram de vernieuwde spraakberichten die je kunt sturen naar je contactpersonen. Je kunt voortaan spraakberichten uit een bericht beluisteren als je ondertussen een andere conversatie opent. Maar je kunt ondertussen ook gewoon een andere app openen terwijl de audioboodschap af blijft spelen. Daarnaast kan met de functie ‘houd bij het oor’ de andere luidspreker geactiveerd worden zodat alleen jij het hoort. Deze functie bevindt zich momenteel nog in experimentele fase en schakelt over als je het toestel naar je oor brengt. Ook nieuw is de ‘waveform’ visualisatie.

Telegram 2.5.0

Secret Chats 3.0

Secret Chats 3.0 is een andere nieuwe functie in Telegram 3.5.0. In geheime gesprekken kan je nu ook gebruik maken van vrijwel alle functies die Telegram ook in ‘normale’ conversaties te bieden heeft. Denk aan GIF’jes, link previews, voorvertoning van stickers en onderschriften. Ook zijn er verschillende andere verbeteringen doorgevoerd rondom de secret chats.

Telegram 2.5.0

Privacy instellingen

De privacy-instellingen in Telegram zijn ook uitgebreid. Vanaf nu kan je instellen wie jou toe mag voegen aan een groep. Zo voorkom je dat iedereen je maar toevoegt aan groepen waar je eigenlijk niet lid van wilt worden. Het voordeel hiervan is dat je kunt instellen dat alleen jouw contacten dit mogen doen. Je kunt hierbij wel uitzonderingen instellen.

Telegram 2.5.0

Photo editor

De fotobewerker in Telegram is ook uitgebreid met meer tools. Het is vanaf nu mogelijk in Telegram de rotatie, fade, tint en ‘curves’ tools te gebruiken. Hiermee kan je voordat je een foto doorstuurt naar je vriend of vriendin de foto optimaal bewerken en optimaliseren.

Downloaden

Telegram 3.5.0 is vanaf nu beschikbaar in de Google Play Store. Je kunt Telegram gratis downloaden uit de Play Store via onderstaande button. Volg je DroidApp al op Telegram, zo niet; hier vind je het DroidApp kanaal op Telegram.

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel