Telegram blokkeert IS-kanalen en kondigt rapporteer-functie aan

Telegram heeft vanavond bekend gemaakt dat het 78 kanalen heeft geblokkeerd. Het gaat om kanalen die door IS worden gebruikt voor het verspreiden van propaganda. Telegram heeft bekend gemaakt dat er meer maatregelen toegepast zullen worden.

Telegram

Telegram heeft vanavond bekend gemaakt dat het 78 zogenoemde channels op Telegram heeft geblokkeerd. De kanalen werden gebruikt om propaganda te verspreiden van ISIS. Telegram meldt dat het gaat om 78 kanalen in 12 verschillende talen die deze week zijn verbannen.

Telegram laat in een aanvullende reactie weten dat het de mogelijkheid heeft om publieke kanalen te identificeren en eventueel ook te blokkeren. Ook sticker-sets en bots zijn voor Telegram inzichtelijk. Chats en groepsgesprekken kunnen niet ingezien worden, zo laat de ontwikkelaar van de chat-app weten.

telegram IS

Volgende week zal Telegram een update uitrollen die het voor gebruikers mogelijk maakt om ongepaste en aanstootgevende content te melden aan Telegram. Op dit moment kunnen gebruikers dit soort berichten al doorgeven via een speciaal abuse mailadres van Telegram. Telegram benadrukt dat het zich niet gaat mengen in alternatieve uitlatingen die in chats of groepsgesprekken worden gedaan. Daarmee blijft de vrijheid van meningsuiting gewaarborgd.

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar: Telegram FZ-LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel