Overheden, gemeenten en scholen gebruiken betaal-app Tikkie

Overheden in Nederland zijn begonnen met het versturen van Tikkies. De app Tikkie van ABN Amro wordt steeds populairder en wordt nu dus ook door overheden gebruikt, bijvoorbeeld door scholen en gemeenten. 

Tikkie bij overheden

Nederlandse overheden hebben ook betaal-app Tikkie ontdekt. De populaire applicatie van ABN Amro wordt inmiddels door zo’n 3 miljoen Nederlanders gebruikt, maar nu gaan ook overheden aan de slag met de app, zo meldt de NOS.

ABN Amro Tikkie app

Op dit moment wordt Tikkie gebruikt door zes overheden en semi-overheidsinstellingen. Voorbeelden hiervan zijn de Gemeente Utrecht voor het betalen van een vuilnisboete. Daarnaast gebruiken bijvoorbeeld ook Hogeschool Rotterdam, de Westerscheldetunnel, Erasmus Universiteit, Rijksuniversiteit Groningen en dergelijke de Tikkie app. Zelfs bij tandartsen en andere bedrijven kunnen betalingen verricht worden via Tikkie.

Wel wordt gewaarschuwd voor fraude, dit is ook de reden dat de Fraudehelpdesk minder positief is over het idee dat overheden Tikkie gebruiken. Oplichters zouden in dat geval mensen doorsturen naar een nepversie van Tikkie.

Tikkie
Tikkie
Ontwikkelaar: ABN AMRO Bank N.V.
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel