Toekomst van Mobile World Congress in Barcelona onzeker

Het is een jaarlijks terugkomend begrip; het Mobile World Congress in de Spaanse stad Barcelona. ’s Werelds grootste telecombeurs wordt sinds 2006 al in Barcelona gehouden en dat contract loopt in principe nog tot 2023. Maar dit kan zomaar eens veranderen.

Mobile World Congress in Barcelona

De grootste mobiele telefoniebeurs van de wereld wordt ieder voorjaar gehouden in Barcelona, het is sinds 2006 de gaststad van het MWC. Daarvoor werd het evenement gehouden in Cannes, Frankrijk. De GSMA, de organisatie van het MWC, heeft haar zorgen geuit over de politieke onrust in Catalonië, waar ook de stad Barcelona onder valt. Er worden door partijen veel vragen gesteld over de edities van het MWC in Barcelona, vanwege de vermeende afscheiding van Spanje.

In een verklaring laat GSMA weten dat de komende editie van 2018 vooralsnog in Barcelona gehouden zal worden. Wanneer het nodig is, zal worden gekeken of het noodzakelijk is om het evenement op te schuiven qua datum. De organisator spreekt over bezorgdheid en ‘angst’ over de politieke situatie.

In principe zou Barcelona tot 2023 het recht hebben het MWC te organiseren. Echter zal dit contract ontbonden worden als de politieke situatie onrust hierin oplevert. Andere steden die zich eerder hadden aangemeld voor het organiseren van het Mobile World Congress waren München, Milaan en Parijs. Wellicht dat er dan wordt uitgeweken naar één van deze steden. In 2011 hoopten ook Keulen en Amsterdam het MWC naar hun stad te halen, maar deze vielen al vroegtijdig af.

Lees ook

Reageer op dit artikel