Twitter voegt ‘blauwe vinkjes’ toe; zo schakel je leesbevestigingen uit

Privé-berichten in Twitter, ofwel Direct Messages, zijn de manier op het sociale netwerk om iemand privé te spreken. Een nieuwe functie in Twitter voegt nu een leesbevestiging toe, zodat je precies weet of iemand je bericht heeft gelezen. Maar wij vertellen je hoe je ze uit kunt schakelen. DM’s krijgen echter nog een extra functie.

Leesbevestiging op Twitter

Twitter voert nieuwe functies door bij de privé-berichten. De DM’s laten vanaf nu een leesbevestiging zien zodat je weet wanneer en of iemand anders je bericht heeft gelezen. Een blauw vinkje onder het bericht geeft aan dat het bericht gelezen is. Ook krijg je in de Twitter-apps en de website van Twitter te zien of iemand aan het typen is. Tenslotte wordt ook de link-preview doorgevoerd in privé-berichten.

twitter leesbevestiging

De functie is zowel actief voor één-op-één gesprekken als in groepsgesprekken waarbij meerdere mensen deelnemen aan een conversatie. Standaard is de functie met de leesbevestiging ingeschakeld.

Blauwe vinkjes uitschakelen op Twitter

Wil je niet dat anderen weten of en wanneer je hun bericht hebt gelezen, dan is het mogelijk het blauwe vinkje uit te schakelen. Het uitschakelen van het blauwe vinkje gaat als volgt via de Android-app:

  • Ga in de Twitter-app, in het menu, naar Instellingen
  • Kies ‘Privacy en inhoud’
  • Vink hier het vakje ‘Leesbevestigingen sturen/ontvangen’ uit

Houd er rekening mee dat wanneer je zelf leesbevestigingen uitschakelt, je ook niet van anderen kunt zien of zij je bericht hebben gelezen. De functie is vanaf nu beschikbaar in de Twitter-app en via de website van Twitter. Je hoeft hiervoor geen update uit te voeren. De functie wordt via een server-side update toegevoegd.

Twitter
Twitter
Ontwikkelaar: Twitter, Inc.
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel