Twitter: nieuwe GIF-button brengt uitgebreide ondersteuning voor gifjes

GIF’jes kennen we nog wel uit het Hyves-tijdperk waarbij de dansende banaan misschien wel het meest bekende voorbeeld is. Echter zijn GIF’jes niet meer weg te denken uit de apps en ook Twitter heeft dit begrepen. De mobiele apps van Twitter krijgen een GIF-button die het mogelijk maakt om geanimeerde plaatjes te zoeken en te delen. De functionaliteit is echter breder te gebruiken.

GIF’jes op Twitter

De Twitter-app krijgt binnen nu en de komende weken een nieuwe functie erbij. Naast het toevoegen van een foto, poll of locatie kan dan ook een GIF’je toegevoegd worden. Dankzij het partnerschap met Riffsy en Giphy kan je voortaan snel een geanimeerd plaatje toevoegen aan je tweet. Doormiddel van de zoekfunctie kan er een passend gifje gezocht worden, maar je kunt ook gebruik maken van de verschillende categorieën met gifjes.

Tip: Volg DroidApp op Twitter

Het toevoegen van een GIF-button in de Twitter-app is logisch volgens het bedrijf. In 2015 hebben we met zijn allen meer dan 100 miljoen gifjes gedeeld via Twitter. Twitter laat weten dat de GIF-functionaliteit in de komende weken beschikbaar komt voor de apps voor iOS en Android en ook via de website van Twitter uitgerold zal worden. Het zal ook mogelijk worden om de GIF-functie bij DM’s te versturen.

Bekijk ook: Gif Joiner en Gif Pager: twee leuke apps om gifjes mee te vinden en te maken

Twitter
Twitter
Ontwikkelaar: Twitter, Inc.
Prijs: Gratis+

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel