Vlieg Veilig-app laat je zien waar je in Nederland mag vliegen met je drone

A.s.r heeft de Vlieg Veilig app uitgebracht voor Android. Met deze applicatie kun je precies zien waar je in Nederland met een drone mag vliegen. De app werd eerder al uitgebracht voor Apple iOS en is nu dus ook in de Play Store te vinden.

Vlieg Veilig app

De a.s.r. Vlieg Veilig app is een must voor degenen met een drone. Niet overal kun je zomaar het apparaat op laten stijgen en er mee vliegen. Deze applicatie geeft in één overzicht aan waar je mag vliegen of dat er bepaalde restricties gelden. Op de kaart kun je aangeven waar je bent en zie je ook de No Fly Zones boven Nederland. Op deze manier kun je veilig en verantwoord vliegen met je drone.

Wanneer er sprake is van een No Fly Zone krijg je ook de reden te zien waarom je daar niet mag vliegen. Bijvoorbeeld omdat dat gebied onder het gecontroleerde luchtruim van een luchtbasis zit, een militaire zone is of dat vliegen risico’s met zich meebrengt omdat het een laagvliegroute is. Je kunt tevens een drone-vlucht starten en precies opslaan in je logboek waar je met je drone hebt gevlogen. Voordat je deze vlucht start, kun je met de handige checklist de geldende wet- en regelgeving controleren.

De a.s.r. Vlieg Veilig app kun je gratis downloaden uit de Play Store via onderstaande button. De app werkt op toestellen met Android 6.0 Marshmallow en hoger.

a.s.r. Vlieg Veilig
a.s.r. Vlieg Veilig
Ontwikkelaar: AirHub
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel