Volgende Android Wear update brengt interactieve watch faces en meer

Google zou de volgende update voor Android Wear gaan voorzien van een aantal nieuwe mogelijkheden. Onder andere de toevoeging van interactieve watch faces staat gepland voor de nieuwe update. Google zou de nieuwe Android Wear update nog deze zomer uit gaan brengen.

Volgende Android Wear update

De nieuwe Android Wear update die gepland staat voor de smartwatches brengt een aantal nieuwe functies met zich mee. Een nieuwe functie is de interactieve watch face. Middels interactieve watch faces kunnen bepaalde elementen een functie toegewezen krijgen.

Android Wear

Het wordt bijvoorbeeld mogelijk om met een tik op de klok de kleur van de klok te veranderen. Daarnaast kan bijvoorbeeld het weer getoond worden en bij een tik op het horloge wordt de temperatuur weergegeven. De hoeveelheid informatie kan hierdoor verder uitgebreid worden op Android Wear.

Android Wear

Communiceren met andere Android Wear-horloges moet ook mogelijk gaan worden met de nieuwe update. Google heeft hierbij gekeken naar de Apple Watch. Hier kunnen gebruikers elkaar ‘heartbeats’ en ‘doodles’ sturen. Google wil met de nieuwe functie het mogelijk maken dat Android Wear bezitters elkaar stickers, berichten, emojis en doodles kunnen versturen. De functie dit mogelijk maakt, krijgt de naam ‘Together’.

Android Wear

LG G Watch R

De bron Phandroid meldt verder dat bezitters van de LG G Watch R officieel de update met WiFi-functionaliteit toegespeeld krijgen. Het is niet bekend wanneer Google de uitrol voor deze smartwatch zal gaan starten.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel