Waze introduceert pechhulp in Europa, ook in Nederland en België

Sta je met pech langs de weg? Als het aan Waze ligt is het niet langer meer nodig de ANWB Wegenwacht te bellen. Het wordt mogelijk om een melding te maken van pech, en de pechhulp komt naar je toe. Ook kunnen andere Wazers je helpen.

Waze: pechhulp in Nederland

Navigatie-app Waze en verzekeraar Allianz introduceren een nieuwe manier van pechhulp. De bedrijven werken samen om het melden van je eigen pechgeval zo gemakkelijk mogelijk te maken. Het wordt mogelijk om in heel Europa pech te kunnen melden via pechhulp on-demand.

Overigens kun je ook aangeven dat je de hulp zou willen hebben van andere Waze-gebruikers. Wazers krijgen dan op de kaart te zien dat je een hulpvraag hebt en dat je met pech staat. Wellicht is er wel een ‘handige Harry’ die je gratis op weg helpt. Deze melding kun je ook zelf weer intrekken.

Waze pechhulp

Er is geen abonnement nodig om een beroep te kunnen doen op de pechhulp. Ook hoef je geen klant te zijn van Allianz. Wanneer je gebruik maakt van de pechhulp via Waze, betaal je een bepaald bedrag. Na het melden van autopech, krijg je te zien waar de hulpverlener zich op dit moment bevindt. Daarnaast wordt ook getoond wanneer de pechhulpverlener ter plaatse zal zijn.

Uitrol

De dienst is vanaf nu beschikbaar in Nederland. Daarnaast is de dienst ook direct beschikbaar in België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Rusland, Italië en Turkije. Eind dit jaar worden de landen Duitsland, Hongarije, Ierland, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië en Zwitserland toegevoegd aan het rijtje landen.

De pechhulp wordt geregeld door AllSecur, een onderdeel van Allianz. Zij hebben ook al een eigen app. De prijzen voor de dienst zijn 70 euro voor pechhulp bij een lege accu, 95 euro bij een lekke band of een vreemd lampje en 125 euro voor slepen naar de dichtstbijzijnde garage.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel