Waze laat je de prijzen van tolwegen zien op jouw route

Waze mag dan onderdeel zijn van Google, Maps krijgt niet overal voorrang bij. Nu zien we de prijzen van tolwegen terug in Waze. Maar helaas is de functie nog niet overal bruikbaar.

Tolwegen in Waze

Waze wordt uitgebreid met een nieuwe functie. De navigatie-app wordt al gebruikt voor het detecteren van files, controles en obstakels, en daar komt nu een functie bij. Waze kan je helpen met het besparen van geld op tolwegen. De functionaliteit wordt vanaf nu uitgerold naar gebruikers.

Waze tol

In Google Maps werd bijvoorbeeld al aangegeven dat je over een tolweg zou rijden, maar hoeveel geld je daarmee kwijt bent, dat kan Maps je niet vertellen. Op moment van schrijven werkt de functionaliteit alleen in Canada en de Verenigde Staten. Waze heeft niet bekend gemaakt of de functie bijvoorbeeld ook naar Frankrijk en andere landen wordt uitgerold.

Waze maakt voor het weergeven van de tolprijzen gebruik van editors die de prijzen invoeren. Hierdoor kan het zijn dat bedragen niet direct actueel zijn of variëren, maar het geeft sowieso een goede indicatie van wat de tolweg je gaat kosten. Voor vrachtverkeer zullen de tolprijzen niet beschikbaar zijn.

Waze navigatie & Live verkeer
Waze navigatie & Live verkeer
Ontwikkelaar: Waze
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel