Weergave aantal downloads in Play Store wordt kleurrijker

Google voorziet de Play Store-applicatie op Android-smartphones regelmatig van updates, en ook dit keer is dat weer het geval. Google voert in de Play Store een verbetering door voor het weergeven van het aantal downloads.

De Google Play Store wordt weer een stukje kleurrijker. Google heeft voor de Play Store versie 4.9.13 verspreid waarbij in een oogopslag duidelijk te zien is hoevaak een applicatie of game is gedownload. De update volgt na een eerdere update waarbij de Play Store werd voorzien van de Material Design-interface.

downloads_playstore downloads_playstore

Google Play Store 4.9.13 bevat niet meer de tekst met het aantal downloads, maar wordt vanaf die versie aangeduid met kleuren. Een overzicht van de kleuren voor het aantal downloads vind je hieronder;

  • 1 – 5000 downloads: grijs
  • 10.000 – 50.000 downloads: blauw
  • 100.000 tot 500.000 downloads: groen
  • Meer dan 1.000.000 downloads: oranje

Wanneer de applicatie nog geen enkele keer is gedownload wordt de cirkel niet weergegeven. De cirkel met het aantal downloads is te vinden naast de andere cirkels in een balk, zoals de beoordeling, de categorie van de app en de eventuele +1’s van vrienden.

Google is inmiddels begonnen met de update voor de vormgeving-wijziging in de Play Store. Google Play Store 4.9.13 zal dus binnenkort ook jouw toestel bereiken.

Lees ook

Reageer op dit artikel