Wikipedia app krijgt nieuw startscherm met handige ontdek-functie

Wikipedia heeft de Android-app voorzien van een update. Dankzij de update is de applicatie op veel fronten flink verbeterd. Vanaf nu vind je het startscherm vol trending artikelen en aanbevolen berichten. Maar er is meer te melden over de app.

Wikipedia update

De Android-app van Wikipedia is bijgewerkt naar een nieuwe versie. Het beginscherm van de applicatie springt daarbij direct in het zicht. Deze is namelijk compleet vernieuwd en bevat een groot aantal Material Design elementen met interessante content.

Wikipedia app

Iedere dag wordt een top vijf getoond met de meest gelezen berichten van die dag. Tevens worden aanbevelingen gedaan op basis van artikelen die je eerder hebt gelezen. De tekstuele content wordt afgewisseld met aanbevolen foto’s. Ook kan je kiezen om een willekeurig artikel te lezen, wat ideaal is voor tijdens vakantie of tijdens een busrit naar je werk. De kaarten met de verschillende onderwerpen kan je ook wegvegen zodat die niet meer getoond wordt.

Wikipedia app

De zoekbalk in de Wikipedia app is voorzien van ondersteuning voor spraakinvoer. Je kunt hiervoor gewoon op het microfoontje tikken. De interface van de Wikipedia app is ook licht aangepast. Je kunt bij het bekijken van een artikel direct de content delen of om als favoriet op te slaan.

Wikipedia
Wikipedia
Ontwikkelaar: Wikimedia Foundation
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel