Wikipedia-app update met link-previews en meer handige functies

Wikipedia heeft een update uitgebracht voor de gelijknamige Android-app. Vanaf nu zijn er diverse handige nieuwe functies toegevoegd aan de app, waardoor de Wikipedia-app nog prettiger werkt. We zetten de nieuwe functies voor je op een rij.

Wikipedia app

De Wikipedia app is bijgewerkt naar een nieuwe versie, versie 2.0.110. Vanaf nu kan er gebruik gemaakt worden van de functie ‘Link previews’. Hiermee kan je op een (interne) link klikken waarna een inleiding van het andere artikel direct zichtbaar is. Hierdoor kan je snel belangrijke informatie vinden zonder je huidige pagina te verlaten.

Daarbij zijn er meer functies te vinden wanneer je een link ingedrukt houdt. Je kan kiezen om het artikel direct te openen, in een nieuw tabblad weer te geven, de pagina (offline) op te slaan, te delen, of het webadres te kopiëren naar het klembord van je smartphone.

Er zijn ook enkele verbeteringen doorgevoerd in de Wikipedia app. Er zijn verbeterde prestaties wanneer je het scherm draait toegevoegd en is de ordening van de zoekresultaten verbeterd. Ook is er meer Material Design toegevoegd aan de update.

De nieuwe Android-app van Wikipedia kan gratis gedownload worden via onderstaande button.

Wikipedia
Wikipedia
Ontwikkelaar: Wikimedia Foundation
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel