Wiko brengt Wiko Y60 met Android Go (Pie) voor 80 euro uit

Wiko heeft een nieuwe smartphone uitgebracht op de Nederlandse markt. Het is de Wiko Y60, voorzien van Android Go en een betaalbare prijs van een paar tientjes.

Wiko Y60 in Nederland

De Frans-Chinese fabrikant Wiko heeft haar eerste Android Go-toestel uitgebracht in ons land. Het is de Wiko Y60, waarbij het toestel een adviesprijs heeft van zo’n 80 euro. Wat krijg je voor dit bedrag?

Wiko Y60

Verwacht geen high-end specificaties. De toestellen met Android Go zijn vooral bedoeld voor degenen die op zoek zijn naar een (erg) betaalbaar Android-apparaat voor de basisdingen. Veel multitasken zal er niet inzitten met het werkgeheugen van 1GB. De interne opslagruimte van 16GB is uitbreidbaar; en verder is er een quad-core processor. Android Go heeft speciaal geoptimaliseerde Google-apps voor toestellen met minder krachtige hardware, is voorzien van Pie, en krijgt ook de beveiligingsupdates vanuit Google.

De Wiko Y60 is verder voorzien van een 5 megapixel camera aan beide kanten (met fixed focus), ondersteuning voor 4G, Bluetooth en GPS en een 2500 mAh accu. Het display heeft een grootte van 5,45 inch en een resolutie van 960 x 480 pixels.

Verkrijgbaarheid

Mocht je meer met de smartphone willen doen, dan is wellicht de Alcatel 1S (met 3GB RAM) een betere keuze voor dat geld, anders kan de Wiko zeker interessant zijn; omdat je daarvan zekerder bent met updates.

De Wiko Y60 kost je 80 euro en is verkrijgbaar bij Bol.com en MediaMarkt.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel