Windows 10: je Android-notificaties vanaf nu zichtbaar op de pc

Microsoft lijkt steeds meer ondersteuning te geven voor Android. Vandaag blijkt dat via de Windows 10 Your Phone app je ook notificaties op je computer kunt krijgen. Hiervoor dien je op zowel de computer als telefoon een app te installeren.

Android-notificaties op Windows

De Your Phone app in Windows 10 krijgt de mogelijkheid om de notificaties van een Android telefoon weer te geven op het scherm. Hierbij is het nu helaas niet mogelijk om een bericht te beantwoorden.

De functie was voor de Windows Insiders al als testversie te gebruiken, maar nu wordt duidelijk dat komende week de functie ook beschikbaar moet zijn voor alle Windows 10 gebruikers. Uiterlijk 9 juli zou de functie beschikbaar moeten zijn. Als je op de computer de Your Phone app installeert en op je telefoon de begeleidende app, dan kan je gebruik maken van de functie.

Android notificaties Windows 10

De meldingen die binnenkomen worden op de computer onderin het beeld getoond, net zoals de Windows meldingen zoals je deze gewend bent. De website Thurrot meld ook dat Microsoft aan een functie werkt zogeheten ‘notification chasing’. Daarmee zou het mogelijk moeten worden door op een melding te klikken, het scherm van de telefoon te kunnen zien. Zo wordt het ook mogelijk om berichten te beantwoorden. Dit zou een erg mooie toevoeging zijn. Met de app kun je ook de foto’s bekijken die je met je smartphone hebt gemaakt.

Koppelen met Windows
Koppelen met Windows
Ontwikkelaar: Microsoft Corporation
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel