Xiaomi Mi 6X gepresenteerd met slimme dual-camera: Android One op komst?

Xiaomi heeft een nieuw paradepaardje aangekondigd; de Xiaomi Mi 6X. De smartphone is voorzien van een uitgebreid aanbod van specificaties, waaronder de slimme dual-camera aan de achterzijde. Komt er ook een Android One versie van het toestel?

Xiaomi Mi 6X officieel

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft de Xiaomi Mi 6X aangekondigd. De smartphone is voorzien van een 5,99 inch Full-HD+ beeldscherm met daarboven een 20 megapixel front-camera.

Het toestel heeft aan de achterzijde een 12+20MP dual-camera die voorzien is van kunstmatige intelligentie (Ai). Voor de dual-camera maakt Xiaomi gebruik van sensoren van Sony. Alle slimme technieken samen moeten voor de beste kwaliteit foto’s en video’s zorgen, zo belooft de Chinese fabrikant. Denk aan automatische scèneherkenning en verbeterde processen. Het zelflerende systeem moet in een later stadium nog beter de situaties herkennen en hier de instellingen op aanpassen.

Verder is de Xiaomi Mi 6X uitgerust met een Snapdragon 660 octa-core processor, dezelfde als die in de Nokia 7 Plus. Er is 4GB/6GB RAM-geheugen en 64GB/128GB opslagruimte dat uitgebreid kan worden. Er is gezichtsherkenning aanwezig, net als een vingerafdrukscanner, dual-sim, 3010 mAh accu en Android 8.1 Oreo met MIUI 9.5.

Voor de 4GB/64GB zit de basisprijs op zo’n 260 euro, voor de 6GB/64GB zit je rond de 290 euro en voor de variant met 6GB/128GB kom je op een bedrag van rond de 320 euro. Je kunt kiezen uit de kleuren zwart, rood, blauw, roze en goud.

Xiaomi levert het toestel vanaf 27 april uit, maar komt officieel niet naar de Nederlandse markt. Wel kan het toestel via AliExpress besteld worden. Houd hierbij wel rekening met invoerrechten om het toestel door de douane heen te krijgen.

Android One?

De Xiaomi Mi 6X is de opvolger van de 5X. Dit toestel verscheen buiten China onder de naam Mi A1. Dit toestel wordt ook in Nederland aangeboden (middels grijze import) en draait op Android One. Hiermee ben je voorzien van lange update-ondersteuning vanuit Google en is er geen overheersende schil van Xiaomi.

Hoewel Xiaomi (nog) niet heeft bevestigd dat de 6X bijvoorbeeld uitgebracht zal worden als Xiaomi Mi A2 met Android One, is deze hoop er bij fans wel. In een interview heeft de directeur van Xiaomi aangegeven dat er wel meer Android One smartphones in de pijplijn zitten.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel