Xiaomi: update naar Android Oreo voegt Nederlandse taal toe

Bij de meeste Xiaomi-toestellen was het niet mogelijk om het toestel in de Nederlandse taal te zetten; los van de Mi A1. Met de update naar Oreo lijkt er een optie toegevoegd te zijn voor de Nederlandse taal.

Nederlandse taal voor Xiaomi

Xiaomi is officieel niet verkrijgbaar in Nederland. Bepaalde webwinkels bieden het toestel middels grijze import aan, of je kunt ze zelf uit het buitenland halen. De Chinese fabrikant heeft echter wel de ambitie voet op Europese bodem te zetten. De kans dat we Xiaomi ook op de Nederlandse markt kunnen verwelkomen is nu een stap dichterbij.

DroidApp-lezer Colin laat ons weten dat met een update naar Android 8.0 Oreo voor de Xiaomi Mi Mix 2, de Nederlandse taal is toegevoegd. Officieel is niet bevestigd dat de update ook daadwerkelijk deze toevoeging brengt, maar er lijkt wel een verband te zijn. Het gaat om de update met Xiaomi MIUI firmware 9.5.6.0. Xiaomi’s met Android Nougat bieden de taaloptie voor Nederlands niet aan.

Er wordt benadrukt dat het geen gebrekkige Chinese vertaling is, maar ‘echt’ de Nederlandse taal. Officieel was het niet mogelijk om de Xiaomi-smartphones te gebruiken in de Nederlandse taal. Hierop is bijvoorbeeld de Xiaomi Mi A1 een uitzondering; dit toestel draait op Android One met ‘schone’ Google-interface.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel