Xiaomi Mi 9 en Mi 9 SE aangekondigd: stijlvol en uitgebreid

Het Chinese Xiaomi heeft zojuist twee nieuwe smartphones gepresenteerd. De fabrikant heeft de Mi 9 en Mi 9 SE aangekondigd. De Mi 9 is het high-end toestel en de Mi 9 SE is de eerste smartphone met een Snapdragon 712 processor.

Xiaomi Mi 9-serie aangekondigd

Xiaomi heeft zojuist het doek van haar nieuwe Mi 9-serie gehaald. De smartphones volgen de Mi 8-serie op en de telefoons zitten weer boordevol mogelijkheden. De Xiaomi Mi 9 is voorzien van een 6,39 inch Super AMOLED Full-HD+ beeldscherm waarin ook de vingerafdrukscanner is geïntegreerd.

Xiaomi Mi 9

De smartphone wordt aangedreven door een snelle Snapdragon 855 processor, en wordt bijgestaan door 6/8GB RAM-geheugen en 64/128GB opslagruimte. De smartphone heeft geen slot voor een geheugenkaart. Er is een triple-camera met 48 megapixel sensor, 16MP ultra-wide sensor en 12 megapixel telephoto-lens. Aan de voorkant is een 20 megapixel camera te vinden.

De accu kan draadloos of met de 27W fast charger opgeladen worden. Deze batterij heeft een capaciteit van 3300 mAh. Xiaomi voorziet de telefoon verder van een USB-C aansluiting, Bluetooth 5.0 en NFC, maar een 3,5 millimeter aansluiting is niet aanwezig.

De smartphone komt beschikbaar in de kleuren Lavender Violet, Ocean Blue en Piano Black. Prijzen starten bij omgerekend zo’n 395 euro. Over een release in Nederland is nog niets bekend. Xiaomi treft wel voorbereidingen om ook in Nederland voet aan de grond te krijgen. Er komt ook een Xiaomi Mi 9 met transparante achterkant, met 12GB RAM en 256GB opslag en een prijs van ongeveer 530 euro.

Xiaomi Mi 9 SE

Xiaomi Mi 9 SE

Er is ook een Mi 9 SE (Special Edition) aangekondigd. Deze smartphone heeft als eerste toestel een Snapdragon 712 processor aan boord. Dit toestel biedt een 5,97 inch beeldscherm en ook een vingerafdrukscanner onder het beeldscherm. Daarbij heeft de Xiaomi Mi 9 SE een triple-camera met 48MP + 13MP + 8MP en een 20MP camera voorop.

Er is een 3070 mAh accu, 6GB aan werkgeheugen en 64/128GB opslagruimte. Net als de Xiaomi Mi 9 draait ook de SE op Android 9 Pie, samen met de MIUI 10 interface. Er is keuze uit de kleuren violet, blauw en grijs. Ook over een release buiten China van de SE is niks bekend. Omgerekend ligt de prijs op zo’n 263 euro.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel