Xiaomi Mi 9: een eerste voorproefje van Android Q

Xiaomi is achter de schermen bezig met het testen van Android Q, de nieuwste Android-versie. Deze update zal onder andere verschijnen voor de Xiaomi Mi 9. Nu krijgen we een voorproefje.

Voorproefje Android Q voor Mi 9

De Xiaomi Mi 9 is één van de toestellen welke bijgewerkt zal worden naar Android Q. Deze nieuwe Android-versie zal in de herfst van dit jaar definitief uitgebracht worden. De collega’s van XDA zijn gestuit op een testversie, waarbij een aantal nieuwe functies alvast ontdekt zijn.

Xiaomi Mi 9 Android Q

Op dit moment is de build een Chinese, welke is voorzien van MIUI 10. Het is de verwachting dat Xiaomi de definitieve uitrol doet met MIUI 11. Omdat het een Chinese ROM is, zijn hierop nog geen Google-apps te vinden, maar krijgen we wel alvast een beter beeld.

De launcher is vernieuwd met verschillende zijmenu’s en de zoekbalk is naar beneden verplaatst. Xiaomi introduceert ook een schermtijd-functie die als variant op Digital Wellbeing dient. Ook kan een donker thema geselecteerd worden en vind je grafische aanpassingen in de ontwikkelaarsopties. Hierdoor kun je accentkleuren, pictogramvormen en lettertypes aanpassen. Echter werkt deze functie in deze build nog niet.

Xiaomi Mi 9 Android Q MIUI 10

Een andere nieuwe functie is groepsmeldingen, waarbij meldingen met een lage prioriteit gebundeld worden tot één ingeklapte melding. Tevens krijgen gebruikers meer mogelijkheden om locatiegeboden rechten te accepteren. Gebruikers kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen GPS-toegang te geven als de app zelf op de voorgrond geopend is.

Deze versie van Android Q voor de Xiaomi Mi 9 is verre van af. XDA meldt dat hij zeer instabiel is, dus Xiaomi heeft nog wat werk te verrichten. Het is niet bekend wanneer de Mi 9 voorzien wordt van de Android Q update.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel