Xiaomi Mi 9T met pop-up camera aangekondigd: ook voor Nederland

Xiaomi heeft haar nieuwe smartphone aangekondigd welke deel uitmaakt van de Mi 9-serie. Het gaat om de Xiaomi Mi 9T. Dit toestel is uitgerust met een pop-up camera en prima specificaties.

Xiaomi Mi 9T aankondiging

Er gingen eerder al berichten over de Xiaomi Mi 9T en nu is de smartphone officieel aangekondigd door het bedrijf. Eerder leek het erop dat er twee modellen zouden komen, namelijk ook een Xiaomi Mi 9T Pro, maar deze lijkt niet te bestaan, of in ieder geval (nog) niet gepresenteerd te zijn.

De Xiaomi Mi 9T is een uitgebreide smartphone met een 6,39 inch AMOLED-beeldscherm met Full-HD+ resolutie. De 20 megapixel front-camera zit verwerkt in de pop-up camera, aan de bovenzijde van de smartphone. Achterop is de triple-camera geplaatst met een 48 megapixel, 8MP en 13MP sensor. Deze biedt 2x optische zoom en de 13MP sensor is een groothoeklens. Tevens kan er met het toestel in 4K gefilmd worden. Natuurlijk heeft de camera Xiaomi Mi 9T ondersteuning voor AI.

Xiaomi Mi 9T

Aan boord van de Xiaomi Mi 9T is een Snapdragon 730 octa-core processor, aangevuld met 6GB RAM-geheugen en een interne opslagruimte van 64GB. Daarbij komt er ook een variant met 8GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Dit geheugen is niet uitbreidbaar. De Mi 9T heeft verder NFC, een 3,5 mm aansluiting en 4000 mAh accu. Deze kan snelladen met 18W, via de USB-C aansluiting. De vingerafdrukscanner is geïntegreerd in het beeldscherm van de smartphone.

De Xiaomi Mi 9T wordt geleverd met Game Turbo 2.0 zodat het spelen van games een verademing moet zijn op het toestel. De telefoon wordt geleverd met Android 9 Pie met de eigen MIUI 10 skin. Xiaomi levert het toestel in Europa uit voor een bedrag van 329 euro. De smartphone wordt ook in Nederland uitgebracht. Een releasedatum is nog niet bekend. In Spanje verschijnt het toestel 17 juni.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel