Xiaomi ziet omzet met 27% groeien in eerste kwartaal 2019

De Chinese smartphonefabrikant heeft een goed eerste kwartaal achter de rug. Dat zou blijken uit cijfers die het bedrijf heeft vrijgegeven. De groei lijkt vooral te danken aan de uitbereiding buiten thuisland China.

Q1 2019 voor Xiaomi positief

Xiaomi zet in Q1 2019 een stijging in omzet van 27,2 procent neer ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De totale omzet van Xiaomi in het eerste kwartaal bedroeg 43.8 biljoen yuan ongeveer 5.65 miljard euro. De omzet bestaat voor het grootste gedeelte uit de verkoop van mobiele telefoons. In die tak bedroeg de omzet 27 biljoen yuan. Ook andere huishoudelijke apparaten dragen bij aan het succes van Xiaomi.

Xiaomi Mi 9

In het eerste kwartaal werd door Xiaomi de Redmi Note 7 en Mi 9 series aangekondigd. Van de Redmi Note 7 heeft Xiaomi er al meer dan 4 miljoen verkocht. Bij de Mi 9 series staat de teller al boven anderhalf miljoen verkochte exemplaren. In totaal werden er in het eerste kwartaal 27,9 miljoen smartphones verkocht, daarmee zou Xiaomi op plek 4 van grootste smartphone fabrikant komen te staan.

Het bedrijf wil in de komende 5 jaar zo’n 1.3 miljard euro investeren in “All-in AIoT”, AI en Internet of Things. Xiaomi ziet kansen in een combinatie tussen artificiële intelligentie en het internet der dingen. De Chinese fabrikant maakt ook smart TV’s, elektrische scooters, luchtfilters en andere huishoudelijke apparaten.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel