‘Xiaomi Mi A3 en Mi A3 Lite krijgen vingerafdrukscanner in scherm’

Xiaomi zou haar nieuwe Android One-toestellen van een vingerafdrukscanner willen voorzien, welke in het scherm geïntegreerd is. De aanwijzingen hiervoor zijn opgedoken in de de broncode van Xiaomi.

Vingerafdrukscanner in Xiaomi Mi A3

Er komen opvolgers aan voor de Xiaomi Mi A2 en A2 Lite. Beide toestellen krijgen wederom de beschikking over Android One, en dus twee jaar lang Android OS-updates en drie jaar lang maandelijkse beveiligingsupdates. In de broncode van de software voor Xiaomi-telefoons hebben de collega’s van XDA een aantal interessante details gevonden.

De informatie in deze broncode gaat vermoedelijk over de nieuwe Xiaomi Mi A3 en A3 Lite. De codenamen die gebruikt worden zijn bamboo_sprout en cosmos_sprout. Sprout gaf bij de eerdere devices aan dat het om toestellen ging met Android One. Elke smartphone in het Android One-programma krijgen deze toevoeging namelijk mee.

Xiaomi Mi A2 internet

De huidige smartphone in de Xiaomi Mi A2 review

Een ander interessant detail gaat over de vingerafdrukscanner. In de broncode wordt ‘fod’ genoemd, wat staat voor fingerprint on display. Hij zal dus niet langer meer aan de achterkant van de telefoon geplaatst worden, zo lijkt duidelijk te worden. Naar verwachting gaat het om optische vingerafdrukscanners.

Xiaomi zal de Mi A3 en Mi A3 Lite voorzien van een 32 megapixel front-camera, zo wordt duidelijk uit de broncode.  Tevens wordt een Snapdragon-processor verwacht, maar is nog onduidelijk welke dit zal worden. Zodra er meer bekend is over de nieuwe devices, houden we je uiteraard op de hoogte.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel